Butik

Stormpaddel Isigaa

250.00 
inkluderar 22% skatt

Isigaa betyder “får syn på” på grönländska

Artikelnr: EPP SP ISG Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

Stormpaddel Isigaa

Denna stormpaddel är baserad på vår ISIGAA-paddels design, endast dess skaft är kortare – bara två nävar bred, är diamantformad och saknar skuldror. Diamatformen gör att du får en naturligare kantställning och smidig övergång mellan skaft och blad vilket ger bättre hantering under roll. Isigaa-paddeln är designad i form och storlek efter en traditionell grönlandspaddel. Bladens spetsar är runda och lika breda som bladen. Vårt standardmaterial är röd ceder (Thuja plicata) – vackert trä med låg vikt vilket vanligtvis inte murknar. Skaften har inlägg av furu, vilket är vårt ”varumärke” som även gör paddeln styvare. Paddlarna är behandlade med tungolja. Träpaddlar behandlade med olja känns mycket naturliga och varma i dina händer. Bra grepp garanteras, även när paddeln är våt.

Historiskt användes stormpaddlar främst vid kraftig vind: när man nyttjade hela paddlingsdraget och sänkte bladet djupt i vattnet utsattes endast en liten del av övre delen på bladet för vind. Idag är stormpaddlar vida använda som reservpaddel. Men det är en avsevärd mängd paddlare som använder stormpaddlar och glidande tag även vid daglig paddling.

 

Att paddla med våra grönlandspaddlar är skonsamt för muskler och leder och är mindre ansträngande. De är tysta i vattnet och du behöver inte ta i alltför mycket. Stöttning och rollning är enklare än du någonsin anat.

 

Stil och form: Grönland, diamant

Material: röd ceder (Thuja plicata)

Skaft: diamant, furuinlägg

Ytbehandling: olja

Längder: 180cm. Andra längder enbart på begäran.

Vikt:  550-800g

 

OBS: Varje bit av trä är olika. De har olika densitet, vikt och nyans. Vikten för standardpaddeln gjord av röd ceder ligger normalt mellan 550 och 800 gram men är oftast mellan 600 och 700 gram. Även färgen för oljade paddlar varierar från mycket ljust röd till mycket mörkt brun. Så när det gäller färg är bilder på paddlar mer eller mindre illustrativa.

Ytterligare information

Längder

180cm, 70 7/8in

Du kanske också gillar …