Butik

Grönlandspaddel NANOOK Barn

220.00 
inkluderar 22% skatt

Nanook betyder isbjörn på grönländska.

Artikelnr: EPP KP NNK Kategorier: , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Grönlandspaddel NANOOK för Barn

Vi har tre storlekar (180, 190 och 200 cm) av grönlandspaddlar för barn. Alla dessa paddlar liknar vår grönlandspaddel NANOOK och är endast mindre till storleken. Det innebär att de har tunnare skaft och smalare blad vilket passar för mindre händer.

NANOOK-paddeln är designad i form och storlek efter en traditionell paddel från västra Grönland. Den har svagt markerade “skuldror” i övergången mellan skaft och paddelblad. Bladens spetsar är runda och lika breda som bladen. Vårt standardmaterial är röd ceder (Thuja plicata) – vackert trä med låg vikt vilket vanligtvis inte murknar. Skaften har inlägg av furu, vilket är vårt ”varumärke” som även gör paddeln styvare. Paddlarna är behandlade med tungolja. Träpaddlar behandlade med olja känns mycket naturliga och varma i dina händer. Bra grepp garanteras, även när paddeln är våt.

Att paddla med våra grönlandspaddlar är skonsamt för muskler och leder och är mindre ansträngande. De är tysta i vattnet och du behöver inte ta i alltför mycket. Stöttning och rollning är enklare än du någonsin anat.

 

Stil och form: Västra Grönland, oval

Material: röd ceder (Thuja plicata)

Skaft: oval, furuinlägg

Ytbehandling: olja

Längder: standardlängder är 180, 190 och 200 cm. Andra längder på begäran.

Vikt:  350-650g

 

OBS: Varje bit av trä är olika. De har olika densitet, vikt och nyans. Vikten för standardpaddeln gjord av röd ceder ligger normalt mellan 350 och 650 gram men är oftast mellan 400 och 600 gram. Även färgen för oljade paddlar varierar från mycket ljust röd till mycket mörkt brun. Så när det gäller färg är bilder på paddlar mer eller mindre illustrativa.

Ytterligare information

Längder

170cm, 66 7/8in, 180cm, 70 7/8in, 190cm, 74 6/8in, 200cm, 78 6/8in, 210cm, 82 5/8in

Du kanske också gillar …