Butik

Ny! Grönlandspaddel ISIGAA TIP

310.00 
inkluderar 22% skatt

Isigaa TIP is out of production. New TIP model will be out soon!

Isigaa betyder “får syn på” på grönländska

Artikelnr: EPP ISG TIP Kategorier: , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Grönlandspaddel ISIGAA TIP

Grönlandspaddel ISIGAA TIP är diamantformad och saknar skuldror. Diamatformen gör att du får en naturligare kantställning och smidig övergång mellan skaft och blad vilket ger bättre hantering under roll. Isigaa-paddeln är designad i form och storlek efter en traditionell grönlandspaddel. Bladens spetsar är runda och lika breda som bladen. Vårt standardmaterial är röd ceder (Thuja plicata) – vackert trä med låg vikt vilket vanligtvis inte murknar. Skaften har inlägg av furu, vilket är vårt ”varumärke” som även gör paddeln styvare. Paddlarna är behandlade med tungolja. Träpaddlar behandlade med olja känns mycket naturliga och varma i dina händer. Bra grepp garanteras, även när paddeln är våt.

TIPs är gjorda av lönn. Det ger ökad beständighet mot slitage och skador.

Att paddla med våra grönlandspaddlar är skonsamt för muskler och leder och är mindre ansträngande. De är tysta i vattnet och du behöver inte ta i alltför mycket. Stöttning och rollning är enklare än du någonsin anat.

 

Stil och form: Grönland, diamant

Material: röd ceder (Thuja plicata)

Skaft: diamant, furuinlägg

Ytbehandling: olja

Längder: standardlängder är 210, 215, 220, 225 och 230 cm. Andra längder enbart på begäran.

Vikt:  600-950g

 

OBS: Varje bit av trä är olika. De har olika densitet, vikt och nyans. Vikten för standardpaddeln gjord av röd ceder ligger normalt mellan 600 och 950 gram men är oftast mellan 650 och 850 gram. Även färgen för oljade paddlar varierar från mycket ljust röd till mycket mörkt brun. Så när det gäller färg är bilder på paddlar mer eller mindre illustrativa.

 

Ytterligare information

Längder

210cm, 82 5/8in, 215cm, 84 5/8in, 220cm, 86 5/8in, 225cm, 88 5/8in, 230cm, 90 4/8in

Du kanske också gillar …